Tuesday, 9 October 2012

LPPKN ...syukur...


Asslamualaikum..

09-10-2012…a meaningful date in my life. Nak tau kenapa??..heheh..alhamdulillah akhirnya hari ni aku dapat jugak tawaran ke government… dapat offer post staff nurse di LPPKN.. nak lagi best dapat kat Ipoh pulak tuh..alhamdulillah syukur ya Allah…..sememangnya Allah Taala tu lebih mengetahui setiap hidup hambanya…
Aku kena lapor diri di LPPKN pada 1 november 2012.

Alhamdullillah…syukur padaNya yang bnyak memberi rezeki pada aku dan keluarga , semuanya berlaku tanpa diduga. Sebenarnya , 31-10-2012 nih last day aku keje di eye specialist nih sebab diaorang nak close tempat ni pulak. Notis last minit baru bagi gile ape xde prepare ape2 pun . kiranya nih force to quick.. sememangnya pada saat aku tau tu semangat dah hilang, x boleh focus dah nak buat keje.. By the way aku pun dah start buat resume balik n start cari keje baru di ipoh nih..

Aku harap aku dapat cari area ipoh nih je..sebab aku xnak berjauhan dengan my lovely husband..heheh…..tapi pagi nih dapat call dr pihak LPPKN….yes….xtau nak cakap ape dah…seronok sangat2 Tuhan je lah yang tau. Aku harap bila kerja dengan government nih rasa hidup lebih terjamin, compare dengan swasta yang x tau bila masa dia perlukan kita atau pun x....

Wednesday, 3 October 2012

Cerita Kenangan..


Sesekali menyingkap kembali memori indah antara aku dan suami , pasti senyuman ini sentiasa terukir di bibir…biarpun sudah bertahun berlalu namun memori ini akan sentiasa kekal dalam ingatan aku hingga akhir hayatku….

Bermula dengan bibit persahabatan antara aku dan suami di laman social Tagged..siapa masih ingat lagi waktu itu Facebook belum famous lagi, yang lagi famous Tagged dan Friendster betul tak? Yes …aku mempunyai satu akaun daftar atas nick name aku “aku nurse”, almaklumlah aku kan seorang pelatih jururawat yang masih lagi menuntut di UiTM. Waktu itu , aku baru saja putus cinta dengan sorang mamat nih. Dalam hati terasa nak mencari teman penganti sebab bosan la katakan. Orang lain ada Bf aku pun nak jugak..heheh..

So chatting punya chatting, aku belum tengok lagi rupa orang yang tengah chat dengan aku masa tuh sebab profile picture die macam pelik sikit. Gambar orang pakai topeng asap ala ala jerebu gitu. Dalam hati aku “eh ..mamat nih keje ape ye pelik jugak tengok gambar die nih?”.. lepas dari bertagged, kami pun beralih ke YM..

Kebetulan dia baru je putus cinta dengan minah senget sorang nih , aku pun baru clash so macam agak serasi lah story kami nih. Actually aku memang x suka ex die tu x tau lah kenapa tapi kan memang menyampah tahap babun lah katakan. Actually , I keep a lots of story about her ex but can’t story here.. nanti aku kena blacklist!!  From Tagged – Ym- Phone-Video call- dating.. dalam 3 bulan kenal baru kami start jumpa. Dan sememangnya dia seorang anggota NAVY…

(nih pic mr hamizan sayer)-masih d sabah.

nih pic masa mula2 date


which one is my husband??..heheh

Kami pun mula lah keluar date jika dia ada di semenanjung sebab kebanyakkan masa dia , dia habiskan di Sabah. Start rasa serasi so dia ajak aku bertunang. On 25-12-2010 selamatlah aku bertunang dengan Muhamad Hamizan , dah jadi tunangan orang lah plak. Aku bertunang masa aku berada di tahun akhir pengajian aku , gilerr tu bertunang masa nk final exam. Nak lagi best aku kena buat surat sebab x hadir semasa perjumpaan penting..wakakak..oleh sebab tu jugaklah aku dihantar pratikal di Hospital tentera Lumut sebab diaorang kata aku nih bermasalah …well what to do…aku masih ingt lagi muka Puan Noriah yang bengis gile masa audit aku.. datang2 je kat HAT tu terus kena bamboo..asyik tengok muka aku je nk marah.marah je tengok muka aku…

masa bertunang...




But Hospital Angkatan Tentera kat Lumut ni..is the best part of whole clinical audit. Staff sangat bagus, n senang bekerja dengan diaorang. After finish my clinical , dah habis semua aku pun dah selamat convo di Uitm. Lepas tu aku start kerja di Ipoh. Masa nih aku n tunang aku memang banyak krisis sampai satu tahap nak putus tunang. Tapi mungkin jodoh kami kuat kot x jadi putus.

Tanggal 24-02-2012 pukul 8.30pm..alhamdullillah aku n Muhamad Hamizan officially husband and wife..hehe… so masa nih happy sangat sebab aku dah jadi isteri. So my husbby pun happy jugak after 1 year engagement , banyak suka dan duka dah kami lalui bersama walaupun sepanjang masa dia xada bersama kerana tugas pada Negara. Tapi aku terima semuanya..





Now,…..semuanya masih dalam kenangan walaupun masa tu dah lama berlalu pergi. Aku sekarang bahagia sebab ada suami seperti dia. Walaupun hidup kami x semewah mana almaklumlah baru kawen kan…rumah pun x cantik mana,…bnyak barang yang x ada lagi….tapi aku tetap rasa bahagia selagi dia ada di samping aku.  Aku juga mengharapkan perhubungan yang kita bina ini kekal selamannya sehingga ke akhir hayat. Just want to say something…to u my dear husband “ape sahaja yang berlaku, aku tetap cintakan kau selamanya , walaupun dirimu tiada lagi dalam hidupku , tapi selagi kenagan itu hidup dalam jiwaku  selagi itulah cintamu ada dulu, kini dan selamanya”…………………………………………………………

Al khisbun product




Tuesday, 2 October 2012

Gynea Clinics...


Asssalamualikum…. Harini aku nak story sikit pasal My TTc journey yang x habis- habis panjangnyer…hahah…actually my AF just arrive on 30-09-2012…mcm biasa lah..frust jugak tapi x pelah ape nak buat kan xde rezeki lagi..so I’m keep trying for this month..

Lepas je cik p sampai aku n husband pun decide nak pg consult gynea di Ipoh..O&G specialist clinic. First time sampai klinik ni aku tengok tempat nih agak selesa, staff pun ok..x kerek pun..

So tunggu lama sangat aku rasa dalam 3 jam adalah , then baru boleh jumpa doc. start with scan, everything looks normal.. Ovaries n uterus aku normal xde masalah. So doc ambik keputusan buat first strategy dulu it mean I’m on Clomid 100mg/days. Started with Day 2 until Day 6….hoppefully sangat  first on clomid success…heheh…kalau still x berjaya we may proceed with sperm test..pulak..

Conversation with Dr Foong

Doc: so I started for wife first, u need to take 100mg Clomid (2 tabs) everyday starting    CD2-CD6…ok..
Me: ok…doc I will proceed..
Doc:  on CD 10-CD15…u may have active BD… dalam hati whoaaaa…hakhak) and comes and see me back on 21-10-2012…to do blood test. Hopefully we received good news…


Bla..bla….ngn doc…kena bayor RM132.00….melayang duit den..
This is the first time aku jumpa gynea dan …nampaknya perjalanan kami suami isteri masih panjang lagi….banyak halangan lagi nak lalui pada masa akan datang…. Kami diuji oleh Alllah dengan ujian sebegini , harapnya kami tabah untuk hadapi semua nih….