Wednesday, 3 October 2012

Cerita Kenangan..


Sesekali menyingkap kembali memori indah antara aku dan suami , pasti senyuman ini sentiasa terukir di bibir…biarpun sudah bertahun berlalu namun memori ini akan sentiasa kekal dalam ingatan aku hingga akhir hayatku….

Bermula dengan bibit persahabatan antara aku dan suami di laman social Tagged..siapa masih ingat lagi waktu itu Facebook belum famous lagi, yang lagi famous Tagged dan Friendster betul tak? Yes …aku mempunyai satu akaun daftar atas nick name aku “aku nurse”, almaklumlah aku kan seorang pelatih jururawat yang masih lagi menuntut di UiTM. Waktu itu , aku baru saja putus cinta dengan sorang mamat nih. Dalam hati terasa nak mencari teman penganti sebab bosan la katakan. Orang lain ada Bf aku pun nak jugak..heheh..

So chatting punya chatting, aku belum tengok lagi rupa orang yang tengah chat dengan aku masa tuh sebab profile picture die macam pelik sikit. Gambar orang pakai topeng asap ala ala jerebu gitu. Dalam hati aku “eh ..mamat nih keje ape ye pelik jugak tengok gambar die nih?”.. lepas dari bertagged, kami pun beralih ke YM..

Kebetulan dia baru je putus cinta dengan minah senget sorang nih , aku pun baru clash so macam agak serasi lah story kami nih. Actually aku memang x suka ex die tu x tau lah kenapa tapi kan memang menyampah tahap babun lah katakan. Actually , I keep a lots of story about her ex but can’t story here.. nanti aku kena blacklist!!  From Tagged – Ym- Phone-Video call- dating.. dalam 3 bulan kenal baru kami start jumpa. Dan sememangnya dia seorang anggota NAVY…

(nih pic mr hamizan sayer)-masih d sabah.

nih pic masa mula2 date


which one is my husband??..heheh

Kami pun mula lah keluar date jika dia ada di semenanjung sebab kebanyakkan masa dia , dia habiskan di Sabah. Start rasa serasi so dia ajak aku bertunang. On 25-12-2010 selamatlah aku bertunang dengan Muhamad Hamizan , dah jadi tunangan orang lah plak. Aku bertunang masa aku berada di tahun akhir pengajian aku , gilerr tu bertunang masa nk final exam. Nak lagi best aku kena buat surat sebab x hadir semasa perjumpaan penting..wakakak..oleh sebab tu jugaklah aku dihantar pratikal di Hospital tentera Lumut sebab diaorang kata aku nih bermasalah …well what to do…aku masih ingt lagi muka Puan Noriah yang bengis gile masa audit aku.. datang2 je kat HAT tu terus kena bamboo..asyik tengok muka aku je nk marah.marah je tengok muka aku…

masa bertunang...




But Hospital Angkatan Tentera kat Lumut ni..is the best part of whole clinical audit. Staff sangat bagus, n senang bekerja dengan diaorang. After finish my clinical , dah habis semua aku pun dah selamat convo di Uitm. Lepas tu aku start kerja di Ipoh. Masa nih aku n tunang aku memang banyak krisis sampai satu tahap nak putus tunang. Tapi mungkin jodoh kami kuat kot x jadi putus.

Tanggal 24-02-2012 pukul 8.30pm..alhamdullillah aku n Muhamad Hamizan officially husband and wife..hehe… so masa nih happy sangat sebab aku dah jadi isteri. So my husbby pun happy jugak after 1 year engagement , banyak suka dan duka dah kami lalui bersama walaupun sepanjang masa dia xada bersama kerana tugas pada Negara. Tapi aku terima semuanya..





Now,…..semuanya masih dalam kenangan walaupun masa tu dah lama berlalu pergi. Aku sekarang bahagia sebab ada suami seperti dia. Walaupun hidup kami x semewah mana almaklumlah baru kawen kan…rumah pun x cantik mana,…bnyak barang yang x ada lagi….tapi aku tetap rasa bahagia selagi dia ada di samping aku.  Aku juga mengharapkan perhubungan yang kita bina ini kekal selamannya sehingga ke akhir hayat. Just want to say something…to u my dear husband “ape sahaja yang berlaku, aku tetap cintakan kau selamanya , walaupun dirimu tiada lagi dalam hidupku , tapi selagi kenagan itu hidup dalam jiwaku  selagi itulah cintamu ada dulu, kini dan selamanya”…………………………………………………………

3 comments:

  1. bestnye..kawen lalu bawah pedang..mesti husband berpangkat..

    ReplyDelete
  2. Aquagugurl: xdelah pangkat sangt pun..biasa2 je... :-)

    ReplyDelete