Tuesday, 2 October 2012

Gynea Clinics...


Asssalamualikum…. Harini aku nak story sikit pasal My TTc journey yang x habis- habis panjangnyer…hahah…actually my AF just arrive on 30-09-2012…mcm biasa lah..frust jugak tapi x pelah ape nak buat kan xde rezeki lagi..so I’m keep trying for this month..

Lepas je cik p sampai aku n husband pun decide nak pg consult gynea di Ipoh..O&G specialist clinic. First time sampai klinik ni aku tengok tempat nih agak selesa, staff pun ok..x kerek pun..

So tunggu lama sangat aku rasa dalam 3 jam adalah , then baru boleh jumpa doc. start with scan, everything looks normal.. Ovaries n uterus aku normal xde masalah. So doc ambik keputusan buat first strategy dulu it mean I’m on Clomid 100mg/days. Started with Day 2 until Day 6….hoppefully sangat  first on clomid success…heheh…kalau still x berjaya we may proceed with sperm test..pulak..

Conversation with Dr Foong

Doc: so I started for wife first, u need to take 100mg Clomid (2 tabs) everyday starting    CD2-CD6…ok..
Me: ok…doc I will proceed..
Doc:  on CD 10-CD15…u may have active BD… dalam hati whoaaaa…hakhak) and comes and see me back on 21-10-2012…to do blood test. Hopefully we received good news…


Bla..bla….ngn doc…kena bayor RM132.00….melayang duit den..
This is the first time aku jumpa gynea dan …nampaknya perjalanan kami suami isteri masih panjang lagi….banyak halangan lagi nak lalui pada masa akan datang…. Kami diuji oleh Alllah dengan ujian sebegini , harapnya kami tabah untuk hadapi semua nih….



3 comments:

  1. Macam penah tengok nama klinik ni... tp, tak igt area mana? Hm.. K aritu klinik swasta, K pergi klinik Dr. Minmin kat spital Pantai.. tu pun org rekemen.. Tp, MIL marah, dia suh g GH sbb free.. huhu~ tp, dgn GH ni, lambat la skit appointmentnya.. Anyway, semoga dipermudahkan urusan... aminnn...

    ReplyDelete
  2. Eida : heheheh...harap2 ada rezeki kali nih
    Puan k : klinik tu dekat ngan rhb blakang pantai tu je..oklah doc pun ok...gh memang lambat pun...nih pun terpaksa pg private,,mahal pun mahal lah..apo nak buat..huhuhuhu

    ReplyDelete