Friday, 18 January 2013

6 week n 3 days scan with Dr Tham

Harini nie keje macam biasa... Cuma semenjak pregnant ni badan terasa sangat2 letih, rasa nak tido je memanjang...tp biasalah hati siapa x risau kan bila ada sorang lagi dalam tummy nih... Kalau boleh tiap2 hari nak scan...

Kebetulan hari nih dr tham ada so dia ajak scan sebab last dia scan masa tu baru nak masuk 5 minggu.. Now dia ajak tengok bby heartbeat pulak... Heheh ape lagi.. Terus iyakan aje.. Nk.. Nk...sebenarnya xnak scan lagi sebb next week ada appointment di kkia untuk scan.. Tp xperlah winduw kat bby.. Scan jugak...

Dr tham: okey u kencing dulu i buat tvs
Bagi u ok?..
Aku : ok doc... I follow jer...Heheh..

Tp mcm segan jugak lah dengan dia.. Selalu jumpa dia kat lppkn.. Buat tvs pulak tu.. Heheeh...tau2 jelah kan.. Selak2 depan dia.. Erm tp buat bodo jer lah.. Actually dr tham very nice person.. Suka sangat dengan dia.. Very friendly dengan org.. Pastu supportive pd patient n kes dia yang paling banyak berjaya iui..n treatment lain... Hihihihi.. Aku ingt kalau x conceive lagi feb nih baru nk buat iui dengan die.. Tp alhamdulillah xperlu..syukur...

Okey back to scan story.. Ok da setup untuk scan..

Dr tham : ok lets see ur baby.. Ok this
Ur baby.. Look good.. Now u
Nampak x yg berkelip2 nih..
Ini bby heart.. Ok looks so
Good..

So aku pun sengeh2 sorang2...syok dapat tengok jantung dier... Laju jer... Dapdupdap... Syukur anak ibu dah ada jantung.. Harap menjadi anak yg soleh dan solehah nt... So see u soon dear...

Jum tengok pic scan n pic dr tham...




Tuesday, 15 January 2013

Syukur...

Lama sudah rasanya x update blog aku nih....rasanya dah berbulan x tengok n usha blog nih...sejak kebelakangan nih.. Bz sikit lagipun laptop xde.. Sejak aku keje dengan lppkn nih da kurang pegang laptop ataupun pegang komputer nih...heheh.. Bz melampau...

Well diam x diam dah ke 2013.. So umo aku pun dah menganjak satu angka lagi...23 this year.. Mr hubby pun da 27...apepun aku masih bersyukur kerana masih lagi terus bernafas di muka bumi Allah ini... Buat Pengakhiran tahun 2012 semestinya aku mengharapkan sesuatu yg best dalam hidup kami.. Tentulah nak conceive kan...

Syukur sangat pada Allah kerana buat kali keduanya memberi peluang kepada aku untuk merasa semula nikmat itu.... Syukur aku kini da pregnant semula... Benarlah janji Allah itu setiap apa yg Dia ambek dari kita Dia akan gantikan dengan sesuatu yg lebih baik buat kita...xde apr yg aku harapkan kecuali kandungan kali nih sihat n selamat sehingga melahirkan...
Edd insyaAllah 09.09.2013..now baby dah 6w n 2 days...

Haii my sweet heart.. :-)...