Wednesday, 19 September 2012

Bad Day....


  Harinie.. I’m not feeling I have a good day…maybe a little bit touching for me..bila sorang hamba Allah nih preggy..bukan niat yang x elok. Tapi biarlah ianya jadi simpanan hati ini…hanya Allah n wanita-wanita yang berTTC saja yang tahu bagaimana perasaan  ini…am I right dear??.....nobody knows that…only us…

Tetiba jadi touching plak pepagi buta nih..buka FB terus Nampak status hamba Allah nih..dalam hati aku, memang aku rasa dia pregnant….then suddenly my handphone ringing “ziehan…im pegnant now”…owh..ok..congrats…that’s good news…so continue again “so,,u mcm mana..dah ade ker?” ….i said “xdelah…xde rezeki lagi”….well…I actually hate that kind of question..ok…tanyalah..menda lain..da makan ke…ape ker..
Xperlah..yang boleh pun hanya mendoakan yang terbaik…untuk dia..

For me myTTC journey panjang lagi…xtau sampai bila…so see how….now I’m CD18…xtau DPO brape dah sebab aku memang x buat BBT..jadi xtau nak detect DPO berapa…hentam sajalah labu,,,,huhuhu…but yang aku pasti.,.i already pass my DAY Of Ovulation..sebab I have tenderness of breast, n lagi satu…bulan nih rasa mcm xda rezeki lagi ntahlah,…rasa perasaan mcm x de jer..dont know why..semalam tetiba mimpi buat upt tapi negative,….ape lah mimpi cenggitu…but always mcm tu pun….

Sedikit lega bila menulis..disini……heheh..i like to talk with simsimi..si robot gila tu..lawak giler…but cute..layan hati yang lara nih..laalalaal…

6 comments:

  1. sabar sayang...kite pon sama...
    hati pon dah kering nie....
    malas dengan soalan2 macam tu...lebi2 lagi perbandingkan diriku yang badan seperti mengandung 5 bulan nie dengan orang yang dah ada anak and still slim....don worry dear...we are in the same boat...

    ReplyDelete
  2. betul tu..hanya Allah & TTCian je yg tau perasaan kita..akak ritu,siap kena gelak lagi ngan 1 of my close cousin..tak pe,ignore je..kita doa yg baik2 je & always think +ve..

    ReplyDelete
  3. diketika ni, ma lily rase nak nangis.(full stop)

    ReplyDelete
  4. ma lily syg..jangan nangis2....hepi2 jer...
    sekarang nie nisa x mengharap sangat....biarlah semuanya berlalu...masuk kanan keluar kiri...

    ReplyDelete
  5. To all ttc members bykkan bersabar..pedulik apa org kata sbb diorng xde kt tmpt kita..dgr preggy news doa yg baik2 n hpy utk dia..mana tau aura positif tu lekat kt slh sorg ttc..apa pun all de best dkt semua ttc memb...sry klu de silap or slh tulis kt sini..

    ReplyDelete
  6. To all mummy....hopefully kita semua alan merasa nikmat how people said be a mother...kena kuat dengn dugaan Allah nih...insyaAllah kita berjaya nt selagi mana hayat dikandung badan selagi tulah kita berusaha....

    ReplyDelete